L’Associació de Telecentres desenvoluparà el projecte FIT4jobs a Espanya

Entrada compartida per 123

FIT4jobs

L’Associació Comunitat de Xarxes de Telecentres (ACRT) forma part del consorci del Projecte “FIT Local Coalitions for Europe Deliver ICT Skills for Growth and Jobs” (FIT4jobs).

Durà a terme aquest projecte durant el 2015 a través de les Xarxes de Telecentres d’Andalusia (Guadalinfo), Catalunya (Xarxa Punt TIC), Cabildo de Fuerteventura (Xarxa Llavor) i a Navarra a través de la Fundació Dédalo (Tudela).

Aquest Projecte, recolzat i cofinançat per la Comissió Europea, ve a donar resposta a l’objectiu principal de la “Grand Coalition for digital jobs” de capacitar a joves de la Unió Europea per facilitar la seva inserció al mercat laboral.

L’objectiu és transferir el model de “Formació per a l’Ocupació” que es porta desenvolupant a Irlanda amb gran èxit des de fa 12 anys.

Per a això, la iniciativa irlandesa FIT (Fast Track to IT) lidera un consorci d’entitats de Grècia, Espanya, Portugal, Letònia i Lituània amb el suport en la coordinació de l’Associació Telecentre-Europe perquè cada país participant engegui un pilot de “Formació per a l’Ocupació”.

El projecte inclou les següents tasques i objectius principals, a desenvolupar en tot el territori nacional:

– identificar i seleccionar candidats
– col·laborar amb empreses per especificar els plans d’estudi.
– oferir formació en Tecnologies i habilitats socials segons les necessitats de l’empresa
– facilitar una experiència laboral d’1 o 2 setmanes a l’alumnat del curs
– inserir a joves al mercat laboral

El projecte va començar el passat 29 d’octubre de 2014 i tindrà una durada de 18 mesos. En el transcurs d’aquest temps, els socis es comprometen a involucrar a empreses, organitzar i supervisar la formació en TIC, proporcionar formació en habilitats socials i recolzar als demandants d’ocupació en la seva inserció laboral.

Publicat dins de Rss